Vochtbestrijding
Impregneren gevel

Wanneer u last heeft van vochtige buitenmuren bestaan er meerdere oplossingen. Deze oplossingen hangen af van de oorzaak van het vochtprobleem. Wanneer de gevels wan een woning vocht absorberen, ook wel doorslaand vocht genoemd, dan is impregneren van de muren een goede oplossing. 

Wat is impregneren?

Impregneren is een vochtweringsmethode die goed op buitenmuren kan worden toegepast. De vloeistof waarmee wordt geïmpregneerd is kleurloos en werkt afstotend. Zowel vocht, als lucht vervuiling worden er door tegengehouden. De klus kan zowel door een doe-het-zelver worden geklaard als door een aannemer. De vloeistof dient onder lage druk op de gevel te worden aangebracht zodat het goed in alle poriën kan doordringen. Het impregnatiemiddel zal doordringen tot in de afwerkingslaag en zal binnen enkele uren volledig uitgehard zijn.

 

Welke muren zijn geschikt?

Niet alle muren zijn geschikt om te impregneren. Zo zijn behandelde muren vaak niet geschikt. Geverfde muren, muren met afsluitende olie of kunsthars kunnen niet worden geïmpregneerd. Deze muren dienen alvorens grondig te worden gereinigd. Muren van baksteen, beton, kalkzandsteen, natuursteen of gepleisterde muren kunnen wel direct worden behandeld met een impregnatiemiddel.

 

Procedure

Wanneer u de werken zelf wilt uitvoeren dient u rekening te houden met de volgende stappen:

  •          Herstellen beschadigde muren en gevels.
  •          Reinigen muren en gevel. In hardnekkige gevallen dient de muur gezandstraald te worden.
  •          Verwijderen schimmels
  •          Brengt het impregnatiemiddel aan door het te laten vloeien.
             Wanneer het wordt verneveld kunnen de poriën niet vollopen.
  •          Laat het middel goed doordringen en laat het uitharden.

 

Bent u er niet zeker van dat u de werken goed uit kunt voeren? Aarzel dan vooral niet, laat het over aan een professional. Verkeerd impregneren kan leiden tot onopgeloste vochtproblemen met alle gevolgen van dien.