Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Werking warmtepomp: er wordt warmte ontrokken aan elementen met een hogere temperatuur dan de omgeving die verwarmt dient te worden. Zo kan er bijvoorbeeld warmte worden onttrokken aan de bodem door middel van een warntepomp. Hoe de pomp precies werkt kunt u hier lezen. 

Werking warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat zorgt voor verwarming van uw huis in de winter en welke koelt in de zomer. Warmtepompen zorgen voor warmteproductie in uw huis door gebruik te maken van energie uit natuurlijke bronnen.  Omdat warmtepompen natuurlijke energiebronnen gebruiken zijn ze zeer efficiënte en energiezuinig apparaten.

 

Werking warmtepomp

Een voorwerp dat warmer is dan zijn omgeving zal zelf afkoelen en warmte afgeven aan de koudere omgeving. Een warmtepomp doet eigenlijk precies het omgekeerde: het haalt warmte uit het water, de lucht of de bodem en geeft deze af aan een bepaalde vloeistof die het op een hogere temperatuur aflevert.  Dit is meestal in het circuit van de verwarming of van het warm water.

Werking warmtepomp:

  1. De speciale vloeistof komt eerst terecht in een soort verdamper, waar het bij lage temperatuur en lage druk verdampt en ondertussen zelf omgevingswarmte opneemt.
  2. De gevormde gassen worden door een compressor samengedrukt waardoor de temperatuur stijgt. Deze compressor wordt aangedreven door een elektrische motor.
  3. De samengedrukte gassen stromen door een condensor en worden op die manier terug vloeibaar. Tijdens dit proces geven ze warmte af aan het water van het verwarmingssysteem.
  4. Tenslotte gaat alles naar de ontspanner, die de druk opnieuw verlaagt zodat de vloeistof weer aan een nieuwe cyclus kan beginnen.

 Werking warmtepomp

Waar en wanneer gebruikt men warmtepompen?

Warmtepompen produceren warmte van een lage temperatuur en daarom zijn ze pas echt zinvol en efficiënt als ze gebruikt worden in goed geïsoleerde, luchtdichte gebouwen, voorzien van een verwarmingssysteem met een grote oppervlakte. Warmtepompen gebruikt men dan ook veelvuldig in combinatie met plafondverwarming, vloerverwarming of muurverwarming. Daarnaast kan een warmtepomp ook zorgen voor warm water.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen