Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Een warmtepomp kan worden aangesloten op meerdere soorten warmteverspreiders. Van een simpele radiator tot een centrale luchtverspreider en vloerverwarmingsinstallaties.

Warmtepomp radiatoren 

De keuze voor een bepaalde warmteverspreider hangt af van een aantal punten : de indelingvan de woning, de aanwezigheid of afwezigheid van een bestaand warmtesysteem, de verwachtte prestaties van de warmtepomp, etc. om de beste keuze te maken voor de het pand ten opzichte van het budget is het aan te raden om informatie in te winnen bij een professional.

 

Over het algemeen werken warmtepompen in combinatie met radiatoren voor lagetemperatuurverwarming (LTV), welke anders zijn de klassieke radiatoren voor verwarming met een hoge temperatuur. Niettemin kunnen sommige warmtepompen ook aangesloten worden op bestaande installaties. U dient dus met een professional te bekijken of de afmetingen van de bestaande radiatoren te verenigen zijn met de temperatuur van het water die de warmtepomp produceert.

 

Warme lucht radiatoren

Deze radiatoren beschikken over een ventilatiesysteem die een ruimte zowel kan verwarmen al kan verkoelen. Het ventilatiesysteem produceert zowel warme als koude lucht en verbruikt veel minder energie dan een klassieke installatie. Ze zijn zeer reactief en kunnen is snel een verandering in temperatuur doen opwekken. De radiator-ventilator filtert ook de lucht en zorgt voor het ontvochten van het interieur.

Vloerverwarming

De warmtepomp pompt warm water in buizen welke geïnstalleerd zijn onder de vloer, bij voorkeur onder tegels. Dit is een interessante oplossing omdat het systeem water gebruikt op lage temperatuur, lagetemparetuurverwarming, van 30 à 35°. Het is een thermische verwarming en zal dus geen snelle wisseling in temperatuur doen opwekken.

 

Vloerverwarming – verkoeling

Dit werkt via het zelfde systeem als vloerverwarming, met buizen in de vloer. In dit systeem kan echter ook koud water worden gepompt om de woning in de zomermaanden af te laten koelen. De opgenomen warmte wordt buiten afgegeven.

 

Centrale warme lucht ventilatie

Een centraal systeem injecteert lucht, warm of koud, in de verschillende ruimtes via verspreiders in het plafond. De lucht wordt via roosters onderin de muren weer afgevoerd, gefilterd en terug het systeem in gezonden voor een nieuwe cyclus.

Goed om te weten:
Met de luchtsystemen kan snel de  gewenste temperatuur worden bereikt. De watersystemen dienen een verspreiding met lagetemperatuurverwarming (LTV) te gebruiken om het meest efficiënt te werken.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen