Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Warmtepomp premie: wie investeert in een warmtepomp beschermt niet alleen het milieu maar beschermt uiteindelijk ook zijn eigen portemonnee.  Men krijgt niet alleen groene energie terug door een warmtepomp maar ook een deel van de investeringskosten.

Warmtepomp premie

Warmtepomp premie: netbeheerder

Uw netbeheerder ziet u graag investeren in groene energie en dus zeker ook in warmtepompen. Hierdoor schenken zij u ook een premie tot maximum €1700. Deze premie wordt nog eens verdubbeld als de warmtepomp de bestaande elektrische weerstandsverwarming volledig vervangt met toepassing van het uitsluitend nachttarief.  Uiteraard moet men de nodige facturen en attesten kunnen voorleggen alvorens men deze premie kan ontvangen maar de meeste leveranciers helpen u graag hierbij.  U krijgt ook enkel een premie als u de pomp laat plaatsen door een aannemer.

 

Bijkomende subsidies van gemeentes en provincies

Naast de premies van de netbeheerder zijn er ook bepaalde gemeentes en provincies die nog eens extra subsidies toekennen aan degenen die investeren in warmtepompen. Deze subsidies zijn echter verschillend van gemeente tot gemeente en om hierover uitsluitsel te krijgen dient  men zich rechtstreeks te wenden tot het gemeentebestuur. Op die manier krijgt men een perfect overzicht van hoeveel men juist terug zal kunnen krijgen van de investering.

 

Federale premies voor warmtepompen

De federale regering heeft zijn subsidies, fiscale aftrek en premies voor energiebesparende maatregelen de laatste jaren sterk teruggeschroefd door de crisis. Toch heeft de minister van Energie ervoor gekozen om een aantal maatregelen naar voor te schuiven om deze premies te blijven ondersteunen.

 

Warmtepompen staan centraal in de plannen van de Vlaamse Overheid

Wie een warmtepomp plaatst in een bestaande woning kan tot €15 000 aan premies ontvangen.  Als men dan de aankoopkost van een warmtepomp bekijkt, die ongeveer een €20 000 euro bedraagt, dan betekent dit een hele grote terugbetaling.  Deze plannen zijn echter nog in ontwikkelingsfase en moeten nog worden goedgekeurd.  Wanneer alles volgens plan verloopt zou men deze premies kunnen toekennen van midden 2013.  


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen