Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Met een warmtepomp heeft u niet langer een gasketel nodig. U haalt uw energie uit lucht of uit water, duurzamer kan niet. Wie extra profijt wil hebben van het apparaat, kan een warmtepomp voor vloerverwarming aanschaffen. Zo verhoogt u het comfort in uw woning aanzienlijk, terwijl u toch voor een duurzame oplossing kiest.

 Warmtepomp voor vloerverwarming

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn apparaten die de buitenlucht gebruiken om een pand te verwarmen, maar er zijn ook warmtepompen die water als bron gebruiken. Dit kan rivierwater zijn, maar als u niet in de buurt van water woont, kan grondwater ook prima als bron dienen. Een warmtepomp gebruikt lucht of water om energie te verkrijgen waarmee uw woning kan worden opgewarmd. Deze warmte wordt als lucht uw woning in geblazen of in de vorm van water door uw huis gepompt. Een warmtepomp voor vloerverwarming zal water door leidingen onder uw vloer pompen, zodat uw vloer heerlijk warm wordt.

 

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Warmtepompen kunnen uitstekend met vloerverwarming worden gecombineerd. Vloerverwarming heeft talloze interessante voordelen:

  • Laag energieverbruik: er is een lagere temperatuur nodig om een vertrek te verwarmen dan bij gebruik van radiatoren. Bovendien gaat er minder warmte verloren. Dit betekent dat uw energierekening omlaag gaat.
  • Geen radiatoren: niemand vindt radiatoren mooi, ze worden alleen in huizen geplaatst omdat ze functioneel zijn. Met vloerverwarming bent u van deze grote metalen gevaartes af.
  • Altijd warme voeten: vloerverwarming staat bekend om comfort. Veel mensen krijgen in de winter gauw last van koude voeten. Met vloerverwarming heeft u hier niet langer last van.

 

Wat zijn de kosten van een warmtepomp voor vloerverwarming?

Als u vloerverwarming met een warmtepomp combineert, leeft u in een uitermate duurzame en energiezuinige woning. Na een diepte-investering bespaart u structureel op energiekosten. Dit is te danken aan zowel de duurzaamheid van de warmtepomp als aan de energiezuinigheid van vloerverwarming. Daar staat tegenover dat er een prijskaartje aan de aanschaf en installatie van een warmtepomp voor vloerverwarming hangt. De prijzen van waterpompen en van vloerverwarming worden hier apart besproken:

  • Warmtepomp: warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende systemen, de prijzen hiervan lopen uiteen. Zo betaalt u voor een lucht/lucht-warmtepomp vier- tot achtduizend euro, terwijl de prijs voor een water/water-warmtepomp minimaal vijftienduizend en maximaal twintigduizend euro is. Warmtepompen kunnen prima op vloerverwarming worden aangesloten.

Vloerverwarming: de kosten voor vloerverwarming worden mede bepaald door het moment waarop deze wordt gelegd. Het is financieel gunstig om vloerverwarming te leggen op het moment dat u uw woning renoveert of nieuwe vloerbedekking laat leggen. De verwarming kan dan gemakkelijker worden geplaatst. Voor het installeren van vloerverwarming moet worden gefreesd, de materialen moeten worden gemonteerd en geïnstalleerd. Dit brengt, naast de materiaalkosten, flinke arbeidskosten met zich mee. Omdat de prijzen afhankelijk zijn van verschillende factoren, is het lastig om een goede inschatting te maken van de totaalprijs. Houdt u minimaal rekening met een paar duizend euro en vraag voor een specifieke prijsindicatie een offerte aan bij een specialist. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen