Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Een warmtepomp kan goed worden ingezet voor het verwarmen van sanitair water. In dit geval spreken we dan van een warmtepompboiler. De warmtepompboiler onttrekt warmte aan de omgevingslucht en geeft dit af aan het sanitair water. Een warmtepompboiler is dan ook een milieuvriendelijke methode om te voor zien in warm sanitair water.

 Warmtepompboiler

Werking warmtepompboiler

Een warmtepompboiler werkt als een warmtepomp. Het onttrekt de warmte van de omgevingslucht en geeft deze af aan het water. Het gaat dan ook om de werking van een lucht-water warmtepomp. De lucht wordt aangezogen door middel van een ventilatiesysteem. De warme lucht wordt via een warmtewisselaar gevuld met koelvloeistof gevoerd. Door middel van een compressor wordt het geproduceerde gas samen gepest, waardoor een hogere temperatuur ontstaat.

Dit verwarmde gas wordt langs een tweede warmtewisselaar geleid en in het boilervat gevoerd. Hier geeft het zijn warmte af aan het tapwater. Hierbij koelt tegelijkertijd het koelvloeistof weer af en de cyclus kan dan opnieuw beginnen.

 

Voordelen warmtepompboiler

Een warmtepompboiler biedt vele voordelen. Een overzicht:

-          Milieuvriendelijke verwarming van sanitair water

-          Hoog rendement

-          Laag energieverbruik (3 keer minder dan een klassieke boiler)

-          Aan te sluiten op zonnepanelen

-          Groot opslagvat voor warm sanitair water

-          1KWH stroom levert gemiddeld 3,2 KWH energie op

 

Rendement

Het rendement van een warmtepompboiler kan erg hoog zijn. Het is echter afhankelijk van twee factoren. Ten eerste de temperatuur van de aangevoerde lucht. Hoe hoger deze temperatuur, hoe hoger het rendement van de warmtepompboiler. Daarnaast speelt ook de gewenste watertemperatuur een rol. Hoe hoger men deze temperatuur instelt, hoe lager het rendement van de warmtepomp zal zijn. Wanneer de warmtepomp goed is afgesteld zal het rendement gemiddeld rond 325% liggen. Dit is een COP van 3.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen