Warmtepompen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Welke warmtepomp het best bij uw behoeften en project past hangt af van een aantal zaken. Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw moet de installatie van een warmtepomp zeer goed voorbereid en bestudeerd worden. Dit vooral om een optimaal rendement te verkrijgen.

 Welke warmtepomp

Welke warmtepomp in een nieuwbouwwoning                    

Wie vandaag de dag een nieuwbouwwoning bouwt weet als geen ander dat men met heel veel factoren rekening moet houden. Zo is naast verplichte manieren van ventilatie ook energiezuinig bouwen steeds belangrijker. Goed geïsoleerde woningen zijn belangrijk. Wie kiest voor een goed geïsoleerde woning zal zeker het nut van een warmtepomp inzien en al snel de ideale combinatie hiervan ontdekken.

Wanneer men een nieuwbouw woning inricht moet men vooral letten op het feit dat een warmtepomp eigenlijk zo moet werken dat men geen andere verwarmingstoestellen meer nodig heeft. Om in die opzet te slagen is een goede voorstudie belangrijk.

 

Renovatie en warmtepompen                                                              

Naast de plaatsing van warmtepompen in nieuwbouwwoningen gaat men nu ook meer en meer werken met warmtepompen in bestaande huizen.  De enige vereiste hier is een goede isolatie van de woning. Zowel dakisolatie, spouwmuurisolatie als vloerisolatie zijn bijkomende zaken die men goed moet bekijken alvorens over te gaan tot de aankoop van een warmtepomp. Wanneer men namelijk geen isolatiewaarde van K40 of minder behaalt, dan zal een warmtepomp niet tot zijn recht komen want het gevraagde rendement zal niet snel behaald worden.

In veel gevallen is het mogelijk uw bestaande verwarmingsinstallatie zoals de radiatoren en dergelijk te kunnen blijven gebruiken. De radiatoren moeten echter wel een voldoende grote oppervlakte hebben om met een lage watertemperatuur toch nog voldoende warmte af te geven.  Wanneer men over radiatoren beschikt die te klein  of niet voldoende in aantal aanwezig zijn zal de warmtepomp meer energie verbruiken en uiteindelijk ook hier een te laag rendement hebben. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Warmtepompen