Goedkope lening warmtepomp

Energiezuinig bouwen heeft vele voordelen, de aanschafkost van bij voorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen is echter hoog. Freya van den Bossche van Energie gaat dit aanpakken.

 

Makkelijker lenen

Wie energiezuinig wil  bouwen zal gemakkelijker een lening van de bank kunnen krijgen, dankzij van den Bossche. Op de Batibouw sloot zij een overeenkomst met twee banken, Belfius en Triodos Bank.

 

Energiezuinige nieuwbouw valt op termijn voordeliger uit, zo zegt van den Bossche. Wie een warmtepomp plaatst zal de investering op termijn terug verdienen door een lagere energiefactuur en een hogere verkoopwaarde van het huis. Voortaan zal het dus makkelijker zijn om een voordelige lening af te sluiten om deze investering te kunnen doen.

 

De overeenkomst

De overeenkomst die de banken met van den Bossche hebben ondertekend zal er voor zorgen dat de banken voordelige leningen zullen aanbieden aan energiezuinige bouwers. In de overeenkomst is afgesproken dat het kan gaan om:

  • Een lagere rente
  • Een groter ontleningbedrag
  • Het vervallen van dossierkosten

 

Het voordeel

Gezinnen die een bedrag van 250 000 euro lenen gedurende een looptijd van 25 jaar zullen dankzij de voordelige lening zo’n 8000 euro besparen, naast de besparing op de energiefactuur.