Warmtepomp

De VRV VI warmtepomp van Daikin heeft de internationale Plus X Award 2013 voor innovatie gewonnen. Deze award erkend de warmtepomp voor zijn innovatieve technologie, efficiëntie, functionaliteit en ecologisch verantwoorde ontwerp. 

 

 

Commerciële warmtepomp

De warmtepomp van Daikin is speciaal ontworpen voor commercieel gebruik. De VRV VI warmtepomp onttrekt thermische energie uit de buitenlucht en zorgt hiermee voor verwarming, verkoeling en ventilatie voor woningen of bedrijven. Ook zorgt de warmtepomp voor de verwarming die nodig is voor warm sanitair water. Deze functies zijn alles geconcentreerd in één unit.

 

Variabele verdampingstemperatuur

De nieuwe generatie VRV warmtepompen maken gebruik van een variabele verdampingstemperatuur. Hierdoor kan het seizoensrendement stijgen met maar liefst 28%. Dit wordt bewerkstelligd doordat het systeem de temperatuur van het koudemiddel aanpast op de capaciteit en de weersomstandigheden.

 

Daarnaast zorgt ook de continue ontdooiing voor meer comfort en wordt door de VRV-configurator het onderhoud van het systeem sterk vereenvoudigd.

 

Plus X Award

De Plus X Award is een prestigeuze internationale prijs die wordt uitgerijjkt aan innovatieve topproductenin de technologie, sport en lifestyle. De jury bestaat uit onder andere deskundigen uit 25 verschillende industriële sectoren.