Warmtepomp met vloerverwarming

Een warmtepomp is ideaal voor het verwarmen via een lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming.  Door vloerverwarming met een warmtepomp te combineren verwarmt u nog milieuvriendelijker. Lees hier wat de voordelen van deze combinatie zijn.

Hoe werkt vloerverwarming?

Voor vloerverwarming wordt een buizennetwerk onder de ondervloer gelegd. Door deze leidingen stroomt warm water. Dit warme water verwarmt vervolgens de vloer. De warmteoverdracht in de ruimte verloopt zeer gelijkmatig door straling van het vloeroppervlak naar de omgeving. Door deze regelmatige warmteoverdracht hoeft er minder gestookt te worden en kan er een constante temperatuur worden behaald. Dit maakt het wooncomfort eveneens zeer aangenaam.

 

Een warmtepomp combineren met vloerverwarming

Een warmtepomp kan worden aangesloten op een klassiek verwarmingssysteem, het is echter interessanter om hem aan te sluiten op een lage temperatuursverwarming. Hierdoor werkt een warmtepomp nog energiezuiniger en zal het rendement nog hoger liggen.

 

Voor vloerverwarming is water nodig met een relatief lage temperatuur. Water met een temperatuur van 35 graden voldoet om de woning efficiënt te kunnen verwarmen.

 

De voordelen van de combinatie:

  • De combinatie van een warmtepomp en vloerverwarming zorgt voor een zeer laag energieverbruik. Vloerverwarming is de eerste plaats al een energiezuinige verwarmingsoplossing. De combinatie met een warmtepomp maakt het nog duurzamer.
  • De verwarming via vloerverwarming vinden velen zeer aangenaam. Doordat de ruimte zeer gelijkmatig wordt verwarmd is het wooncomfort hoog.
  • Verwarmen via een warmtepomp is energiezuinig en zorgt voor een besparing op de energiefactuur.

 

Houd er rekening mee dat niet alle soorten warmtepompen geschikt zijn voor het verwarmen via vloerverwarming. Een lucht-lucht-warmtepomp is niet geschikt voor deze combinatie. Alle overige typen kunnen de combinatie wel maken.