Waterverzachter : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Waterverzachter

In hard water is de concentratie van calcium en magnesium erg hoog. Hard water is niet slecht voor de gezondheid, maar veroorzaakt meerdere ongemakken in huis. Door de hoge concentratie kal in het water zult u al snel de gevolgen van kalk in uw badkamer en keuken zien.

 hard water

Wat is hard water?

Hard water heeft zoals gezegd een veel hogere concentratie aan mineralen dan zacht water. Voornamelijk calcium en magnesium komt in hogere concentratie voor en vormen kalkaanslag. De hardheid van water wordt veroorzaakt door de geologische bodemlagen waar het water doorheen stroomt voor het gewonnen wordt. Wanneer er veel kalk in die bodem zit zal het water hard worden. De hardheid van water wordt gemeten in °dH (Duitse graden) of in °F, TH (Franse graden).

 

Hardheid meten:

  • Water met een hardheid onder 20 °F is zacht water
  • Een hardheid tussen 20°F en 35°F betekend hard water
  • Een hardheid boven de 35°F is zeer hard water.

 

De nadelen van hard water

Hard water bevat een hoge concentratie kalk en dit dan ook het gene dat de nadelen van hard water veroorzaakt.  Kalk in leidingwater is opgelost calciumwaterstofcarbonaat. Wanneer het water koud is blijf de kalk opgelost in het water, wanneer het water echter wordt verwarmd, vanaf 55 graden ongeveer, dan gaat het kalk zich afzetten.

Kalk zorgt voor meerdere dagelijkse ongemakken:

  • Droge huid en droog haar
  • Hard wasgoed
  • Hoger verbruik van schoonmaakmiddelen
  • Sneller verslijten van huishoudapparaten die met water werken
  • Kalkaanslag op sanitair en servies
  • Kalkaanslag en verstopping van leidingen

 

Hard water en gezondheid

Hard water veroorzaakt verschillende ongemakken in huis, maar het is een fabel dat hard water niet goed zou zijn voor de gezondheid. Sterker nog hard water is eigenlijk goed voor de gezondheid. Dit komt doordat hard water meer calcium en mineralen bevat dan zacht water. Door alleen zacht water te drinken kan er een tekort ontstaan aan belangrijke mineralen. Dit tekort kan hart- en vaatziekten veroorzaken.

Hard water kan echter wel een droge huid veroorzaken en het is dan ook aan te raden dat men in gebieden waar hard water uit de kranen komt niet elke dag lange douches neemt. Na het douchen dient de huid goed te worden verzorg met een vochtinbrengende lotion.

 

Oplossingen

Wanneer men de hardheid van het water wil oplossen kan men een waterontharder laten plaatsen bij de wateringang in de woning. Hier leest u meer over in de volgende artikelen. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Waterverzachter