Waterverzachter : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Waterverzachter

Naast omgekeerde osmose en ionenwisselende harsen bestaan er waterontharders die water filteren op een andere manier. Hiervoor wordt actief kool gebruikt, dat een strek zuiverende werking heeft. Deze waterontharders bestaan in verschillende vormen. Filters met actief kool verwijderen naast kalk ook medicijn- en hormoonresten, pesticiden en chloor. Het filter echter geen (zware) metalen of bacteriën.

 Waterontharders

Waterontharders zorgen voor drinkwater met een betere smaak

Een waterontharder met actief kool zorgt voor een filtering van bepaalde pesticiden en andere onzuiverheden in het leidingwater. Door de actieve werking op chloor zal de filter ook de onaangename geur en smaak van leidingwater verbeteren.

 

De waterontharder met actief kool wordt aangesloten op de koud watertoevoer. Hierdoor zal alleen het water dat wordt gebruikt voor consumptie worden behandeld.

 

Er bestaan verschillende soorten filters:

  • Filter met een aansluiting onder het aanrecht, aangesloten op een speciale wateraansluiting
  • Filter met aansluiting op de bestaande waterkraan
  • Filter in een speciale waterkaraf

 

Hoe werkt een filter met actief kool?

Waterontharders met actief kool filteren water via de volgende stappen. Niet alle stappen worden doorlopen in elke filter.

  • Actief koolfilter: filtert het water op pesticiden, medicijnen en chloor. De filter verwijderd echter geen nitraten, bacteriën en (zware) metalen.
  • Harsfilter: verwijderd nitraten uit het water.
  • Membraan filter: filtert (zware) metalen uit het leidingwater.

 

Wanneer een waterontharder met actief kool wordt ingezet moet er rekening worden gehouden met de verzadiging van het actief kool. Deze kan verzadigd raken zonder dat de gebruiker hier direct iets van merkt. Het actief kool verliest zijn werking en kan een bron van bacteriën gaan vormen. Het is daarom aan te raden om voor een filter te kiezen met een verzadigingsindicatie.

 

Magnetische ontharder: werkt dit?

Naast de waterontharder met actief kool zijn er ook ontharders die met een magnetisch veld werken op de markt. Met dit toestel zou de kalkstructuur in het water gewijzigd worden via een elektromagnetisch veld wanneer het voorbij het apparaat stroomt, maar eigenlijk ondergaat het water trillingen, waardoor kalkaanslag zich niet vastzet. Het toestel wordt tussen de leidingen geplaatst of erover gespannen. Dit type is enkel geschikt bij kleine volumes water.

Er bestaan echter twijfels over de effectieve werking van het product. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Waterverzachter