Waterverzachter : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Waterverzachter

Hoewel er uit uw kraan helder water stroomt, zitten er toch behoorlijk wat afvalstoffen in die mogelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid. In de natuur wordt water gezuiverd door micro-organismen, maar voor het verwerken van afvalwater en het beveiligen van drinkwater bestaan er kunstmatige oplossingen voor waterzuivering.

Waterzuivering

Welke technieken voor waterzuivering bestaan er?

Er worden verschillende methoden gebruikt voor leidingwater en putwater of regenwater. We zetten hier voor u op een rij.

Leidingwater:

 • Ionenwisseling met hars

In deze waterontharders zit een ionenwisselaar ingebouwd. Deze ionenwisselaar gebruikt hars om calciumionen om te zetten in natriumionen.

 • Omgekeerde osmose

Bij omgekeerde osmose wordt het water geperst door een fijn, semipermeabel membraan. Men noemt deze techniek ook membraanfiltering. Schadelijke stoffen zoals kalk, chloor, bacteriën, chemische en medische middelen, zware metalen, pesticiden… worden gefilterd. Eerst houdt een voorfilter of zandfilter de grove deeltjes zoals zand of roest tegen. Dan worden chloor en andere kleine deeltjes tegengehouden door een actieve koolfilter of carbonfilter. Het osmosemembraan houdt 98% van de afvalstoffen tegen. Het zuivere water blijft achter in een luchtdichte voorraadtank. Tenslotte loopt het water nog even door een koolstof-nafilter die geur- en smaakstoffen verwijdert.

 • Actieve koolfilters

De goedkoopste actieve koolfilters verwijderen enkel chloor, slechte geuren en smaken voor korte tijd. Duurdere exemplaren verwijderen het grootste gedeelte giftige organische elementen.

 • Gegranuleerde koolfilters worden het meeste gebruikt. Ze zijn opgebouwd uit koolstofverbindingen (o.a. kool of petroleum).
 • Zilver-geïmpregneerde koolfilters zijn bedekt met een zilverlaag die bacteriegroei voorkomt.
 • Gecomprimeerde koolfilters / koolblokfilters zijn het allernieuwst. Zij persen erg fijn verpulverde kool samen met een bindmiddel tot een soort kolom met daarin minuscule kanaaltjes, die ook het kleinste organische materiaal vasthouden.
 • Sedimentfilters

Dit zijn eigenlijk voorfilters die gecombineerd worden met actieve koolfilters. Het principe berust op carbonfiltratie, waarbij vooral in een voorfase de grove deeltjes worden tegengehouden.

 

Voor regen- of putwater:

 • Minder voor privédoeleinden, maar zeker wel voor industriële toepassingen kan het belangrijk zijn dat waterzuivering wordt toegepast door filtratie, bijvoorbeeld omdat er te veel ijzer in zit. Er is in elk geval een wateranalyse nodig, en voor een stabiele waterkwaliteit moet het minstens van een diepte van 25m komen, afhankelijk ook van de bodemgesteldheid.

 

Extra oplossingen voor ultiem puur drinkwater

 • Anti-bacterieel-filter

Deze toepassing bewijst haar nut vooral op locaties waar de temperatuur snel wisselt. Zowel mineralen, micro-organismen en bacteriën worden verwijderd. Een extra voordeel is dat er zich geen bio-film vormt rond de filterkernen.

 • De-ionisatiefilter

Dit type filter is vooral een uitbreiding op het systeem van omgekeerde osmose. De zuiveringsgraad is optimaal (99,99%), want letterlijk alle ionen worden verwijderd. Ze worden opgelost en in opgeloste vorm afgevoerd.

 

Waterverrijking

Na zuivering door het systeem is het water ‘leeg’. De opnamecapaciteit voor voedings- en afvalstoffen is dan het grootst. U kan uw water verrijken met een extra alkalinefilter die uw water basisch maakt en de pH-waarde kan optrekken tot 8-9,5. Een mineraalfilter voegt na het purifiëren opnieuw noodzakelijke mineralen toe. Een infraroodfilter ioniseert en activeert de watermoleculen na resonantie ten gevolgen van blootstelling aan infraroodgolven.

 

Voordelen van waterzuivering

 • U kunt met een gerust hart leidingwater drinken en dat scheelt een flinke som in uw budget.
 • U hoeft geen tijd meer te verliezen met flessen aankopen, die erg duur zijn. U helpt mee aan een gezonder milieu: geen autotransport, geen plastic flessen…
 • De meeste toestellen zijn best betaalbaar en gemakkelijk te installeren en hebben een lange levensduur.

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Waterverzachter