Waterverzachter : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Waterverzachter

Eerst en vooral moet u beslissen naar welk systeem uw voorkeur uitgaat: een waterverzachter op basis van ionenwisselende harsen of van omgekeerde osmose. Wie niet meteen zo’n ingrijpende investering wenst te doen, kan opteren voor een goedkopere tussenoplossing waarbij bijvoorbeeld enkel het drinkwater gezuiverd wordt.

Waterverzachter prijs

Waterverzachter prijs: ionenwisselende harsen

Een gedetailleerde offerte tussen verschillende merken, toestellen en leveranciers, waarmee u alle punten goed kunt vergelijken, is aangewezen, want een ‘gemiddelde’ prijs zegt natuurlijk niets. Graag helpen wij u hierbij op weg met enkele indicatiepunten:

  • Voor een compacte installatie met een levensduur van 15 tot 20 jaar voor een huishouden met gemiddeld waterverbruik betaalt u tussen €1.000 en €1.200 zonder BTW. U kiest daarbij een externe zoutbak van 35 kg of geïntegreerde zoutbak van 15 kg. Zit u met een tamelijk hoog waterverbruik, dan zal de leverancier u een duurder toestel aanraden en mag u al snel rekenen op €1.400 tot €1.700 netto. Sommige leveranciers bieden dan als extraatje aan dat de plaatsing, die 1 à 2 uur in beslag neemt, is inbegrepen. Daarin zit dan ook het testen en instellen van de hardheid van uw water, het zoutreservoir vullen en het aansluiten aan de bestaande afvoer. Spreek vooraf goed af of u moet bijbetalen voor extra slangen of afvoerbuizen enz. U kunt ook vaak een gratis zoutvoorraad afdingen.
  • De firma bij wie u uw waterverzachter bestelt zal ook berekenen welke zoutvoorraad u nodig heeft op jaarbasis. Een gezin van 4 personen gebruikt gemiddeld 120 m3 water met een gemiddelde hardheidsgraad van 30°F. Op die basis zou u zo’n 72 kg zout per jaar gebruiken. Wie regenwater gebruikt om het toilet te spoelen en voor de wasmachine gebruikt echter minder leidingwater. Daarom stellen we dat uw zoutvoorraad zal schommelen tussen 50 en 100 kg per jaar. Het is beslist aan te raden een goede zoutkwaliteit te kopen (ingedampt zout/diamantzout) en de prijzen variëren dan tussen €10 en €13 per 25 kg.
  • Voor een eventueel jaarlijks onderhoud zal u minstens €100 betalen.
  • Sediment- of koolfilters vervangen kost zo’n €10 à €15. Speciale verrijkingsfilters zoals alkaline-, anti-bacterieel-, infraroodfilters kosten rond de €40.

 

Waterverzachter prijs: omgekeerde osmose

Tenzij u voor een beperkte versie kiest waarbij u enkel uw drinkwater laat ontharden, is de prijs voor een dergelijke installatie niet goedkoop. Deze oplossing wordt meestal toegepast voor specifieke industriële doeleinden omdat vanwege de nodige waterdruk er ook veel water verloren gaat. Om u toch een idee te geven bezorgen we hier enkele concrete cijfers:

- Bij een toevoer van 2 - 6 l gezuiverd water/uur  en 6 - 8 l waterverbruik /uur: € 1.700 tot €2.000

- Bij een toevoer van 10 l gezuiverd water/uur  en  40 l waterverbruik / uur: rond  € 4.000 excl. BTW.

- Als de installatiekosten niet zijn inbegrepen, mag u daarvoor zeker €200 bijtellen.

 

Prijzen van waterkokers

Eenvoudige waterkokers, uitgerust met een filtersysteem dat uw water verzacht, betaalt u tussen €30 en €100, naar  gelang de inhoudsmaat, eventuele speciale snufjes zoals een antislipbodem, snoerloze draaivoet of voorkeuzeknoppen voor drankselectie en warmhoud-functie.

Een combinatiesysteem waarbij u kokend water uit een speciale kraan kan tappen nadat het water gefilterd werd in het reservoir onder uw aanrecht koopt u voor €700 tot €900.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Waterverzachter