Waterverzachter : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Waterverzachter

U vindt hier een woordelijst rondom de waterverzachter. Zodat u de werking van een waterverzachter nog beter kunt begrijpen. 

 

Actief kool

Actief kool wordt gekenmerkt door zijn hoge adsorberend (en niet absorberend) vermogen. Dit wil zeggen dat actief kool geen elementen opneemt, maar aan zich laat hechten. Actief koolstof dankt deze eigenschap aan het grote inwendig oppervlakte waarover ze beschikken. Dit oppervlakte kan tussen de 500 en 2000 m2/g liggen!

Hierdoor is actief kool perfect voor de toepassing in waterfilters. Het zorgt bijvoorbeeld voor een betere smaak, kleur en geur van het water.

 

Hardheid (van water)

De hardheid van water geeft de concentratie van magnesium- en calciumcarbonaat in het water aan. Vooral wanneer het water wordt verwarmt zal het aanwezige calcium te zien zijn en zorgt het voor nadelige effecten, zoals kalkaanslag. De hardheid wordt gemeten in graden. Dit kunnen zowel Duitse als Franse graden zijn. Het tegenovergestelde van hard water is zacht water.

 

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is een proces dat wordt gebruikt om water te zuiveren. Bij deze methode wordt het water door middel van een pomp door een membraam gedrukt. Waarbij de natuurlijke osmotische druk wordt omgekeerd. Het membraam is ontworpen om kleine zuivere watermoleculen door te kunnen laten, maar grotere moleculen met een chemische samenstelling niet. Dit vuil zal met het afvalwater worden afgevoerd. Het zuivere water kan worden gedronken en is osmosewater.

Door deze filtermethode kan drinkwater worden gezuiverd uit onder andere zeewater, grondwater en regenwater.

 

Nitraten

Nitraten komen van nature voor in voedingsmiddelen, maar ook in water. Nitraten kunne worden omgezet in nitriet wanneer het in aanraking komt met bacteriën in ons organisme. Nitraten en nitriet zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid. Echter, nitriet kan worden omgezet in nitrosaminen, welke kankerverwekkend zijn. Daarom wil met nitraten graag uit het drinkwater filteren. Dit kan worden gedaan met bijvoorbeeld een osmose filter.

 

UV

Ultraviolette straling voorkomt de vorming van bacteriën in water. De golflengte dringt direct door in de cellen van micro-organismen, waarbij deze geneutraliseerd worden. Een UV filter is een gebruikelijk accessoire in waterontharders met omgekeerde osmose. Omdat deze ontharders gebruik maken van een reservoir om het osmose water in op te slaan dient in dit reservoir de groei van bacteriën tegen te worden gegaan. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Waterverzachter