Waterverzachter

Weet u wat u moet doen met uw waterleiding tijdens de vakantieperiode? U vindt hier tips om problemen te voorkomen.

In sommige gevallen bent u verplicht om uw privériolering voor de afvoer van afvalwater en/of regenwater te laten keuren. Wanneer dit het geval is en wat de voorwaarden zijn voor een dergelijke keuring leest u hier.

Wat betekent de pH-waarde voor leidingwater? Is water met een hoge pH-waarde slecht voor de gezondheid? Heeft het leidingwater in België een hoge pH-waarde? Er bestaat veel onduidelijkheid over de kwaliteit van leidingwater, eveneens over de pH-waarde ervan. We zetten hier wat feiten op een rijtje.

Vanaf 1 januari zijn de regels rondom de stedenbouwkundige verordening betreffende de opvang en filtratie van regenwater aangescherpt. De nieuwe reglementen zijn in het leven geroepen in het kader van de aanpak van wateroverlast.

De winter komt er aan, de kans op bevroren waterleidingen neemt toe. Lees hier welke maatregelen u het best voor de vorstperiode inzet!

De waterleiding maakt een belangrijk onderdeel uit van het kwaliteit van het water. Ook de binneninstallatie, de leidingen in de woning, speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer de watertoevoer naar het huis tiptop in orde is, maar de binneninstallatie laat te wensen over kan dit een negatief effect hebben op de kwaliteit van het water. Daarom bestaat er een verplichte keuring voor deze binneninstallatie.

Volgend jaar zal er een hogere prijs moeten worden betaald in Antwerpen voor een glas drinkwater. De saneringsbijdrage zal worden verhoogd van €0,78 naar 1,35 per kubieke meter. Deze verhoging is nodig om de rioleringsprojecten van Rio Link te kunnen financieren.

Hard water heeft vele nadelige gevolgen voor uw woning en uw wooncomfort. Denkt u maar aan kalkaanslag op het sanitair, een droge huid, doffe haren, een hogere energierekening en huishoudapparatuur dat minder lang mee gaat. Toch is het voor uw gezondheid niet direct slecht.

De stad Lommel wil een nieuwe kraantjeswaterfilter testen bij 500 gezinnen. Het gaat om de Frontinet die meer inwoners van Lommel moet aanzetten om te kiezen voor het drinken van kraantjeswater in plaats van flessenwater.

Hard water is water waar in hoge mate kalk in aanwezig is. Dit heeft vervelende gevolgen voor uw gezondheid, uw sanitair en huishoudapparatuur. Heeft u klachten over uw drinkwater? U kunt gratis een wateranalyse laten uitoeren door uw drinkwatermaatschappij.