Waterverzachter

Drinkwater onderzoeken

Hard water heeft vele nadelige gevolgen voor uw woning en uw wooncomfort. Denkt u maar aan kalkaanslag op het sanitair, een droge huid, doffe haren, een hogere energierekening en huishoudapparatuur dat minder lang mee gaat. Toch is het voor uw gezondheid niet direct slecht.

 

 

Gevolgen gezondheid

Hard water is niet slecht voor de gezondheid. Hard water wordt gekenmerkt door een hogere concentratie calcium en mineralen dan zacht water. Het is zelfs zo dat hard water in principe beter voor de gezondheid is dan zacht water. Door het drinken van zacht water kan er een tekort ontstaan aan bepaalde mineralen. Hierdoor kunnen hart/ en vaatziekten ontstaan. Een tekort aan magnesium kan tevens osteoporose en diabetes veroorzaken. Echter, een teveel aan mineralen is ook niet goed voor de gezondheid.

                                                    

Nadelen hard water

Zoals gezegd heeft hard water wel degelijk nadelige gevolgen voor uw huishouden. Maar ook uw huid kan er droog door worden waardoor uitslag, irritatie en jeuk kan ontstaan. Wanneer in een gebied met hard water woont kunt u beter niet te lang douchen of een bad nemen. Na een douche is het belangrijk om een goede hydraterende crème te gebruiken.

 

Waterontharder

Waterontharders kunnen het overtollige kalk uit het leidingwater filteren. Dit zal u vele voordelen bieden in uw huishouden en het zal zorgen voor een kostenbesparing op lange termijn. U zult besparen op wasmiddelen, huishoudapparaten en uw energierekening.