Waterverzachter

Waterfilter

De stad Lommel wil een nieuwe kraantjeswaterfilter testen bij 500 gezinnen.  Het gaat om de Frontinet die meer inwoners van Lommel moet aanzetten om te kiezen voor het drinken van kraantjeswater in plaats van flessenwater.

                   

Kwaliteit kraantjeswater

De Lommelse firma Prime Water en het stadsbestuur zeggen dat het kraantjeswater in Lommel prima te drinken is, maar dat veel consumenten dit niet altijd doen. Dit komt door berichten over sporen van medicijnen en chemicaliën die in het kraantjeswater zouden zitten. Deze deeltjes zijn vaak verwaarloosbaar. Er wordt gemiddeld 124 liter flessenwater per jaar gedronken.

 

Kraantjeswaterfilter

Prime Water kwam met het idee om een filter te creëren waardoor consumenten meer kraantjeswater zullen drinken. In de filter zit een membraanfilter, het water stroomt langs een koolstofmantel. Deze filter geeft het water een aangename smaak en verwijderd gelijkertijd de sporen van medicijnen en chemicaliën. Daarnaast worden ook de bacteriën en kalkdeeltjes verwijderd.

 

Voordelen kraantjeswater

Het drinken van kraantjeswater heeft vele voordelen. Kraantjeswater is stukken goedkopen dan flessenwater, er wordt minder afval geproduceerd en er is minder transport voor nodig etc.

 

Het systeem is reeds bij alle gebouwen van de stad laten plaatsen, daarnaast is de stad dus op zoek aar 500 gezinnen die het systeem tevens willen testen.