Zonneboiler

Vandaag, 18 maart en donderdag 20 maart vinden de Mechelse energiedagen weer plaats. 18 maart staat dakisolatie voor doe-het-zelvers centraal en 20 maart zal men vragen kunnen stellen over zonneboilers. De deuren gaan om 18:30 open en dan kan men met vragen terecht bij een aantal gespecialiseerde aannemers. 

18 maart: dakisolatie

Dakisolatie wordt vanaf 2020 verplicht gesteld in België en in 2015 gaat de nieuwe isolatienorm in. Steeds meer doe-het-zelvers gaan dan ook aan de slag met de isolatie van hun dak. Deze werken steken nauw, dus tips en advies van professionals is onmisbaar.

 

Tijdens de infoavond kan men foto’s of plannen van hun eigen dak meenemen om heirover vragen te stellen aan de aannemers. Tijdens de infoavond zal er tevens een lezing worden gegeven over dakisolatie.

 

20 maart: zonneboiler

Met een zonneboiler kan men op een milieuvriendelijke manier voorzien in warm water. Daarnaast kan men flink besparen op de energiefactuur, tot wel 60%. Daardoor wordt het plaatsen van een zonneboiler ook steeds populairder.

 

Donderdag 20 maart zal er een lezing worden gegeven over de werking en de voordelen van zonneboilers. Is uw dak geschikt voor het plaatsen van de collectoren van een zonneboiler? Wat kunt u doen met mijn huidige verwarmingsinstallatie?

 

Na de lezing kunt u met uw vragen terecht bij professionele aannemers. Zij kunnen u meer vertellen over prijzen, omvang van de werken, premies etc.

 

Inschrijven verplicht

De infoavonden zijn beide gratis. Men dient zich echter wel in te schrijven. Helaas is de infoavond over dakisolatie erg populair gebleken en deze avond is dan ook volzet. Voor de infoavond over zonneboilers is nog plaats en men kan zich inschrijven op de volgende website: www.mechelen.be/energiepunt