Vaillant heeft een nieuwe condensatieketel geïntroduceerd, de auroCOMPACT. Het gaat om een condensatieketel met een geïntegreerde zonneboiler. De ketel voldoet volledig aan de aangescherpte EPB-eisen en er kan een premie worden aangevraagd bij de overheid voor de installatie.

Condensatieketel

De eigenschappen van de auroCOMPACT

De auroCOMPACT is zoals gezegd een condensatieketel met een geïntegreerde warmwaterzonneboiler. Deze zonneboiler heeft een capaciteit van 190 liter. De warm water productie werkt volgens de drukloze zonne-energie methode.

Er kunnen naar keuze 1 tot 3 zonnepanelen worden aangesloten op het systeem. In de boiler zit een spiraal welke in verbinding staat met de panelen. De panelen zijn van het leegloop type en zijn drukloos.

Wanneer er onvoldoende zon is om de warm water productie te kunnen garanderen kan er worden bijverwarmd met een sanitaire warmtewisselaar die in de condensatieketel is geïnstalleerd.

 

De belangrijkste eigenschappen van de condensatieketel op een rij:

  • Een rendement van 108%
  • Modulatiebereik van 20 tot 100%
  • HR TOP Label
  • Roestvrijstalen modulerende brander en warmtewisselaar
  • Zonneboiler met een inhoud van 190 liter (drukloos)

 

De voordelen van de auroCOMPACT condensatieketel

De nieuwe condensatieketel auroCOMPACT van Vaillant biedt verschillende voordelen. We zetten het voor u op een rij:

 

Energiebesparend: De condensatieketel is uitgerust met de nieuwste condensatie technologie. Dit zorgt voor een minimaal elektriciteits- en gasverbruik. De modulerende hoogrendementspomp zorgt eveneens voor een energiebesparing.

 

Geïntegreerde zonneboiler: De geïntegreerde zonneboiler heeft een capaciteit van 190 liter en kan worden aangesloten op 1 tot 3 zonnepanelen.

 

Snel geïnstalleerd: Dankzij het Plug&Play systeem kan de condenstketel gemakkelijk worden aangesloten op de zonnepanelen.

 

Compact: De auroCOMPACT is zeer compact. De afmetingen zijn: 190 cm hoog, 60 centimeter breed en 70 centimeter diep.