Zonneboiler

Zonneboilers zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Dit is voornamelijk te danken aan de subsidiëring. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er al 2,5 keer zo veel zonneboilers geplaatst als in het volledige jaar 2012. Toch dient men goed te informeren voor men een zonneboiler plaatst. Er dient bijvoorbeeld gelet te worden op het Questkwaliteitslabel.

QUEST

Doordat de populariteit van hernieuwbare energietoepassingen explosief is toegenomen is een kwaliteitslabel opgesteld. Op verzoek van de Vlaamse overheid, en andere overheden, is QUEST in het leven geroepen. QUEST is een label dat de kwaliteit en de betrouwbaarheid van hernieuwbare energie-installaties garandeert.

 

De keuze makkelijker maken

Het Questkwaliteitslabel maakt het voor de eindgebruiker makkelijker om een installatie te kiezen. Deze keuze is namelijk niet makkelijk, alleen een juist afgestemde en nauwkeurig geplaatste installatie zal het juiste rendement kunnen behalen. Een professionele installateur is dus onmisbaar.

 

Controle

Installatiebedrijven die in het bezit zijn van het QUEST-label worden jaarlijks door een onafhankelijke onpartijdige organisatie gecontroleerd. Installateurs kunnen het label ook verliezen, wanneer zij niet meer aan de strenge voorwaarden voldoen.

 

Het label wordt uitgegeven aan installateurs en installaties van alle soorten  hernieuwbare energiesystemen. Hier vallen zonneboilers onder, maar ook zonnepanelen en warmtepompen. Voor zonneboilers let u op het SOLAR THERMAL logo.