Zonnepanelen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Installatie zonnepanelen: u dient rekening te houden met een aantal aandachtspunten voordat u met de installatie begint. Bekijk hier wat u dient voor te bereiden alvorens over te gaan op de daadwerkelijke installatie.

 Installatie zonnepanelen

Installatie zonnepanelen: een installateur kiezen

Uiteraard kunt u de installatie van uw pv-systeem voor uw eigen rekening nemen. Houd er dan wel rekening mee dat u ervaring moet hebben in twee disciplines: dakwerken en elektriciteit. Nadien moet uw installatie immers worden gekeurd. Neem dus het zekere voor het onzekere, en schakel een vakman in.

 

Installatie zonnepanelen: de voorbereiding

Voor u overweegt om een pv-systeem te laten plaatsen, moet u:

  1. Het dak (laten) controleren. Dat moet immers in goede staat zijn als u er panelen op wilt laten plaatsen.
  2. Uw elektriciteitsinstallatie (laten) controleren. Als die niet in orde is, kan er geen PV-systeem op worden aangesloten. U bent niet zeker? Laat uw installatie dan nakijken door een vakman.
  3. Vervolgens moet u beslissen hoeveel stroom u jaarlijks wenst te produceren. Houd er wel rekening mee dat u misschien niet de hoeveelheid stroom kunt produceren die u nu verbruikt. Maar misschien kunt u wat minder verbruiken?
  4. De hellingsgraad en oppervlakte van een dak, de bezonning, uw budget, … dit alles speelt mee in de berekening van de stroomproductie. Geen nood: een professionele installateur maakt die berekeningen voor u.

 

Over vakmannen gesproken: vraag steeds een prijsofferte aan bij verschillende geregistreerde professionele installateurs die tot het beroep toegang hebben.

 

In aanmerking komen voor premies?

Als u in aanmerking wilt komen voor premies en tegemoetkomingen voor de installatie van uw pv-systeem, moet uw installateur geregistreerd zijn. Hoe weet u of een bepaalde plaatser dat is? Bel het contact center van de FOD Financiën op 02 572 57 57.

 

De installatie van een pv-systeem vereist kennis van en ervaring in dakwerken en elektriciteit. U doet dus best een beroep op een installateur die toegang heeft tot het beroep voor beide disciplines. De toegang tot het beroep kan nagegaan worden via de Kruispuntbank van Ondernemingen.

 

Nog enkele tips:

  • De prijsofferte moet een vaste prijs bevatten.
  • Zowel de installatietermijn als het voorschot moet aanvaardbaar zijn. De offerte moet ook vermelden dat de laatste schijf pas wordt betaald na oplevering en controle door een erkend orgaan.
  • De garanties van zowel de constructeur als de plaatser moeten toereikend zijn. Zo bent u beschermd tegen elk defect aan de PV-installatie (panelen en ondulator), dit voor minstens twee jaar. Let er ook op dat de garantie ook het uurloon voor de herstelling dekt.

 

Zo, nu kunt u met iets meer kennis van zaken en een gerust gemoed op zoek naar een professionele plaatser van zonnepanelen.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Zonnepanelen