Zonnepanelen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Het plaatsen van zonnepanelen is zeer rendabel en veel Belgische huishoudens kiezen er voor. Toch vind niet iedereen het mooi, een zonnepaneel op het dak. Dan is er nu de oplossing: zonnepanelen als dak. Dit betekent dat er dakpannen met zonnepanelen worden geplaatst. De zonnepanelen vallen weg in het pannendak.

 Zonnepanelen als dak

Zonnepanelen als dak: de voordelen

Het eerste voordeel van zonnepanelen als dak is toch wel de esthetiek. De dakpannen met de zonnepanelen integreren mooi in het dak, maar dit is niet het enige voordeel van zonnepanelen als dak. We zetten het voor u even op een rij:

-          Integratie in dakvlak

-          Geschikt voor zowel betonnen als gebakken zonnepanelen

-          Te combineren met standaard omvormer

-          Minder zwaar dan gewone zonnepanelen, hierdoor geen aangepaste constructie nodig

-          Garantie tot 30 jaar

 

Toch bieden zonnepanelen als dak niet alleen voordelen. Een nadeel zijn de kosten. Een dergelijk systeem is een stuk duurder dan een gewone zonnepaneleninstallatie. Dit wordt door de leveranciers dan wel weer gecompenseerd met een langere garantieperiode.

 

Zonnepanelen als dak: twee modellen

Er zijn twee soorten dakpan zonnepanelen te onderscheiden.

 

Klein zonnepaneel per dakpan

Ten eerste is er het type dat per dakpan een zonnepaneel geïntegreerd heeft. Dit zijn dus allemaal losse dakpannen en het aanzicht van het dak blijft bij dit model dan ook het meest gelijk.

 

Element van meerdere zonnepannen

bij dit model worden vier dakpannen vervangen door een zonnepaneel, welke wordt verwerkt in het dak. Hier is het dus duidelijker dat er zonnepanelen op het dak liggen, maar het is nog steeds esthetischer dan gewone zonnepanelen. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Zonnepanelen