Zonnepanelen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Zonnepanelen prijs: volgens het Vlaamse Energieagentschap bedraagt de kostprijs van een gemiddeld huishoudelijk pv-systeem met een vermogen van 4 kilowattpiek (kWp) vandaag 7.208 euro, 6% btw en plaatsing inbegrepen.

 Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs: besparing op uw energiefactuur

Een PV-systeem van 4 kWp produceert jaarlijks ongeveer 3.400 kWh stroom. Bij een stroomprijs van 21,7 cent per kWh bespaart u jaarlijks €737,8 op uw energiefactuur.

  

Onderhouden en herstellen

Een jaarlijkse grondige reinigingsbeurt van de zonnepanelen volstaat. Dat kunt u gerust zelf doen, en u hoeft er dus niks voor uit te geven.

Hou er rekening mee dat de invertor (omvormer) van een systeem om de 10 tot 15 jaar moet worden vervangen. Dat kost ongeveer 800 euro.

 

Het rendement en de terugverdientijd

De jaarlijkse besparing van de installatie hierboven bedraagt € 513,47 gedurende de eerste 15 jaar. U verdient uw investering dus terug in 14 jaar. Na 15 jaar ontvangt u geen groenestroomcertificaten meer en spaart u, tegen de huidige energieprijzen, €440,74 uit per jaar. Dat kan natuurlijk meer worden als de energieprijzen zo blijven stijgen.

 

Als u dat uitgespaarde geld op een spaarrekening zet met 2% rendement, dan hebt u na 25 jaar €15.956 op uw boekje staan. De initiële investering van 7.208 euro heeft u dus jaarlijks 3,20 % opgeleverd. Een pak meer dan een spaarrekening.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Zonnepanelen