Zonnepanelen

Afgelopen 20 maart werd er een nieuw record gevestigd op het gebied van zonne-energie. Nog nooit werd er zo veel zonne-energie geproduceerd in België. Er werd meer dan 2000 megawatt geproduceerd.

Nieuw record zonne-energie

Mede door het mooie zonnige weer van donderdag 20 maart werd er ruim 2000 megawatt geproduceerd, om precies te zijn 2.067,25 megawatt. Dit staat gelijk aan de productie van twee grote kerncentrales. De productie was goed voor 20% van de energiebehoefte op dat moment en werd geproduceerd door 73% van de geïnstalleerde capaciteit, zo blijkt uit de cijfers van Elia.

 

Volgens de voorzitter van de sectororganisatie PV Vlaanderen is het record niet onverwacht. Donderdag 20 maart was er veel zon en het aantal zonne-installaties blijft stijgen in België.

 

Zonne-energie draagt significant bij aan energieproductie

Christophe Degrez, algemeen directeur van Eneco België zegt dat zonne-energie nu al een significante bijdrage levert aan de energievoorziening in België. Dit wordt dan ook aangemoedigd. Eneco beschikt in België over bijna 75000 zonnepanelen. Dit beslaat ongeveer 6% van alle zonnepanelen in België. Ze produceren samen 176 megawatt.